Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: So I have a phosphate problem.

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Augusta, GA
    Posts
    90

    So I have a phosphate problem.

    Went to Leslie's to pick up some hose sections for my kreepy krawly knockoff and figured I'd bring a sample for testing. Verdict was around 2500ppb phosphate level.......


    .......and I don't care! Also suggested I add calcium for my vinyl liner pool.

    Nothing more to add.


    30'x52'' AGP 21,000 Gallons
    TWM 2.64 SF Sand Filter w/ Century 1.5 HP Pump
    BBB'er for life!
    TF-100 Test Kit

  2. Back To Top    #2
    n240sxguy's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Benton, KY
    Posts
    1,800

    Re: So I have a phosphate problem.

    Whew! That was close. I saw the thread title and thought, here we go again. Glad you actually know how to maintain a pool. Too bad you don't get paid to take your own advice. I guess a penny saved is a penny earned, so you do get paid. Did you ask exactly WTH you needed to add calcium? My pool is at 225 CH, a little lower than last year since I closed it and topped off this year. The previous owner left a partial bucket of calcium for my. That was probably the most expensive ice melt ever used since all the stores were out when we had our ice and snow storms.


    30K gallon IG vinyl. 1.5HP 2-speed Waterway Mustang pump. 600 lb sand filter. Polaris 280. Circupool SI-60+. TF-100

  3. Back To Top    #3
    Mod Squad pooldv's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    DFW, TX
    Posts
    23,999

    Re: So I have a phosphate problem.

    LOL! Way to go Leslie's! They are so annoying around here we almost decided not to have a pool at all. Luckily, I found TFP! Life is good.
    TFP Moderator
    If TFP helped you or saved you money - Become a TFP Supporter! <--Click here
    2012 build and pics, 20k gal gunite, black onyx pebblesheen, OK flagstone, IntellifoVS, cart filter w/Pleatco, IC40 SWG, Solartouch, 5 12'x4' solar panels, HP50HA heat pump, 8mil solar cover, borates, TF-100 test kit, SONOS, Doheny's Discovery Robot, hot tub on bleach

  4. Back To Top    #4
    Divin Dave's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Longview, Texas
    Posts
    4,926

    Re: So I have a phosphate problem.

    Whew!
    Man you had me going. When I read the thread title, I though "welp, here is another one going on about phosphates".... LOL.

    First think I look at is your join date. 2013.... and then thought, "this guy has been on TFP since 2013 and should know phospahates dont matter if..... "

    ... then I read your post.

    You got me good!


    Quote Originally Posted by tommyd123 View Post
    Went to Leslie's to pick up some hose sections for my kreepy krawly knockoff and figured I'd bring a sample for testing. Verdict was around 2500ppb phosphate level.......


    .......and I don't care! Also suggested I add calcium for my vinyl liner pool.

    Nothing more to add.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Divin Dave,
    IG Vinyl, 15' x 30', 3 1/2' - 6' deep, Oval, ~15K gal, Intelliclor IC40, Intelliflo VS pump, Clean and Clear 420 Filter, auto-fill-disabled, Retrofit LED Color Light, Dolphin Nautilus Robot, TF100 Test Kit, Taylor K1766 Salt Test Kit, Tftestkit Pressure Gauge.
    www.tftestkits.net Experience- it's what's learned just after you needed it most !!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •