Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Goldline Aquarite no flow still on...

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2015

    Goldline Aquarite no flow still on...

    I've had a GLX-PCB-RITE about 10 years. Two years ago the display being becoming unreadable; the digital display was loosing markings. So I ordered a new display board. Since I could still make out the old display and everything was working, I delayed installing the new board.

    When I installed the display board recently after cleaning the filters and cell, everything looked good on the board except, no flow stayed on and of course system wouldn't generate. I read about this and did discover that the flow sensor magnet had boken off so replaced sensor. Still the display board no flow stayed on.

    I inspected all connections, took out and made sure the flow sensor what in correct direction, no change. I though maybe the main board fuse I had to replace a few years ago might have something to do with this(?), replaced the fuse again, no change. Finally I decided maybe the main board just needed replacing so I got a new one. Same flow light on, display functions, switch put to superchlorinate will momentarily turn off flow light and say generating, but after about thirty seconds it goes off and the no flow stays on.

    I have replaced basically everything with new and not sure how to sense is the display board is bad, but maybe it';s the new flow sensor. I've checked the connections, wire and direction on it. What else can I do to confirm if it is the flow switch or the display board itself.

    Could it be the T-cell and if so how to determine.

    Any help greatly appreciated...this is incredibly frustrating.

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: Goldline Aquarite no flow still on...

    No flow is almost always either the flow sensor or the connection between the sensor and the main unit. In theory it is possible for it to be a problem with the main board, but that is incredibly rare. It can't have anything to do with the cell.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2015
    Melbourne, FL

    Re: Goldline Aquarite no flow still on...

    I had to replace my flow sensor a few months ago. I can tell you that it has to be screwed in the right amount of threads for it to work properly. I screwed mine in all the way and slowly back it out until the light was blinking and then left it. The light went out after a minute or so.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts