Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Polaris getting stuck...

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    So cal
    Posts
    17

    Polaris getting stuck...


    Dog got to old hose, so we got new black one, keeps getting stuck... Any ideas, thanks.
    (thanks for helping with youtube embed)
    16k pool/spa clean & clear filter Polaris auto cleaner ecoStar pump

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    So cal
    Posts
    17

    Re: Polaris getting stuck...

    Seems like the wheels are turning
    16k pool/spa clean & clear filter Polaris auto cleaner ecoStar pump

  3. Back To Top    #3
    n240sxguy's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Benton, KY
    Posts
    1,800

    Re: Polaris getting stuck...

    Step 1. Beat the dog with old hose.
    Step 2. Call Polaris to see if there is a difference in white and black hose. It may be a different diameter so the reverse nozzle isn't being activated.


    30K gallon IG vinyl. 1.5HP 2-speed Waterway Mustang pump. 600 lb sand filter. Polaris 280. Circupool SI-60+. TF-100

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Aug 2014
    Location
    So cal
    Posts
    17

    Re: Polaris getting stuck...

    Quote Originally Posted by n240sxguy View Post
    Step 1. Beat the dog with old hose.
    Step 2. Call Polaris to see if there is a difference in white and black hose. It may be a different diameter so the reverse nozzle isn't being activated.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Is the reverse nozzle the little jet in the back? there is a lot of water coming out of that... The back up valve is working as well.
    16k pool/spa clean & clear filter Polaris auto cleaner ecoStar pump

  5. Back To Top    #5
    n240sxguy's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Benton, KY
    Posts
    1,800

    Re: Polaris getting stuck...

    Quote Originally Posted by scannon View Post
    Is the reverse nozzle the little jet in the back? there is a lot of water coming out of that... The back up valve is working as well.
    I meant the back up valve. Mine usually has a decent stream coming out the little nozzle on the back, and every couple minutes the back up valve fires for probably a minute.


    30K gallon IG vinyl. 1.5HP 2-speed Waterway Mustang pump. 600 lb sand filter. Polaris 280. Circupool SI-60+. TF-100

  6. Back To Top    #6
    H-12 1/2 Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Highland Village, TX
    Posts
    74

    Re: Polaris getting stuck...

    Mine always gets stuck at the steps but the back-up valve usually clears it. It looks like there is an awful lot of hose attached, it should only allow the Polaris to just reach the farthest corner. Also, have you tried to change the direction of the nozzle from the 11 o'clock position to the 1 o'clock position
    16,400 gallon
    Cartridge Filter
    IG
    Plaster
    Intelli-Flo @ 2000rpm

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •