Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: SWG died and then came back to life - ***?!?!?

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    282

    SWG died and then came back to life - ***?!?!?

    A month or two ago my water got cloudy and my Jandy Aquapure SWG was giving me error codes (125, and 194) so I cleaned it and everything worked fine. Then, a few weeks later I got the same error codes and re-cleaned it but I still had the problem. The cell panel also read "Service". I figured the 4 year old cell was dead, so I switched to chlorine granules and chlorine pucks and turned the cell down to 30% from 70% and bought a replacement cell.

    A week and a half ago I checked everything and my FC was very high - 25! (not 2.5) and the cell appeared to be functioning normally, (no error codes, no "service" message). I didn't add anymore chlorine and left the cell at 30%. I checked it again last night and the FC was down to 18 and the pH was up to 7.2 from 6.8 on Saturday. All of this suggests to me that the cell is producing chlorine again.

    Does anyone have any idea what happened here? It was not working and gave me error codes at 70% but a few weeks later it seems to be working at 30% with no cleaning in between.



    More info can be found below in these older threads, but the gist of my reborn SWG is above.

    http://www.troublefreepool.com/threa...ther-problems)

    http://www.troublefreepool.com/threa...914#post730914
    700 sq. ft./30,000 gal, gunite pool; 48 SF DE filter; 1.5 HP pump; Salt Water Generator; Solar Heat

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    2,671

    Re: SWG died and then came back to life - ***?!?!?

    I noticed when mine died it started to work on and off like you experienced. Mine lasted about a few weeks like that before it died for good.
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    282

    Re: SWG died and then came back to life - ***?!?!?

    Thanks ping! I have the replacement on hand so I'm ready for it if the end is really near.
    700 sq. ft./30,000 gal, gunite pool; 48 SF DE filter; 1.5 HP pump; Salt Water Generator; Solar Heat

  4. Back To Top    #4

    Re: SWG died and then came back to life - ***?!?!?

    I would suggest checking the salt level with the k-1766 salt test kit.

  5. Back To Top    #5
    aussieta's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Langwarrin, Victoria, Australia
    Posts
    418

    Re: SWG died and then came back to life - ***?!?!?

    mine wont produce when water is cold,
    no error message
    just produces less chlorine proportional to water temp
    SWG inground peanut shaped eco-bright concrete pool
    50,000 litres 13,000 gallons
    Lincoln Salt Chlorinator, 25 gram cell Sand Filter with glass media
    Taylor K2006-C test kit, Taylor K-1766 salt test, Dolphin M500 pool cleaner
    are you taking care of your pool or is the poolshop taking care of you

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •