Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cypress, Texas
    Posts
    21

    Question Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    I just installed a new AquaPure system with a 1400 salt cell. So far I have been getting various errors for the temp/flow sensor (172, 183, 184, etc). The connector on the com cable plugs directly to my controller board, but it also came with a little adapter board with a jumper and pushbutton. The connectors on this board are the same as on the comm cable and controller. However, I have been unable to find any information about the board or whether it should be installed. I have seen it mentioned in various posts but little is said about its purpose other than it's a signal booster.

    Anyone know the answer? Should I or shouldn't I install it!

    Thanks,

    Ron Jenson
    Cypress, TX

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cypress, Texas
    Posts
    21

    Re: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    Murphy's law strikes again!! I looked for info on this thing all morning long and right after I posted I found this!!

    http://edc.poolsupplyworld.com/wpdf/...stallation.pdf

    I verified my firmware is 02100A10, pulled off the jumper, and installed it. We'll see how it goes.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cypress, Texas
    Posts
    21

    Re: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    I installed it and now I get 145. Too much salt. Apparently my pool is not 18k gallons as my builder told me. Currently pumping out about 1/3 of the water.

  4. Back To Top    #4

    Re: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    Quote Originally Posted by r1100ron View Post
    I verified my firmware is 02100A10, pulled off the jumper, and installed it.
    I think that you meant 02110A10.

    Also, note that if the salt was recently added, it might not have had time to become fully distributed. Local concentrations of high salt could affect the reading. For example, if the salt were poured in the pool, it could sink to the bottom and get sucked into the main drain.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cypress, Texas
    Posts
    21

    Re: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    Tri-sensor was bad. The new one works just fine without the adapter board.

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Cypress, Texas
    Posts
    21

    Re: Jandy AquaPure 1400 installation question-senson error

    Update: random "no flow" errors. Installed adapter board and no problems since. Also packaged up bad sensor and shipped to Jandy with a note instructing them to insert it where many folks would not insert such things. You pay a premium price, you expect a quality product.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •