Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 7 of 7

Thread: chlorinator not working

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    California City, CA
    Posts
    51

    chlorinator not working

    I have been dealing with my salt water chlorine generator problems since last season. It didn't seem to be generating enough chlorine all season long. I originally had a small algae problem and had to shock my pool to get rid of it. All of my chemicals seem perfect right now and the chlorine is still not producing so after looking on the forum, I followed advice from another subject and took water directly from the cell itself and there is no chlorine there either!! I have a brand new AquaPure 1400 which we just bought the end of last swim season because we thought that one was not working properly. Now I know something else is wrong. Does anybody have any ideas what else to check?
    Templehb - 16,000 gal fiberglass inground pool, Aquapure 1400 SWG, DE filter.

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: chlorinator not working

    Remove your cell and visually check for calcium scale on the blades. Also have your water tested for salinity and stabilizer levels.
    Did you check the water sample after the cell and with the cell running?
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    May 2008
    Location
    California City, CA
    Posts
    51

    Re: chlorinator not working

    Yes, we removed both cells and checked for scaling. One had slight signs of deposit so we acid washed it, but the other one was totally clean. We put the clean one back in and checked for chlorine while it was running and got a 0 reading. CYA is about 55.
    Templehb - 16,000 gal fiberglass inground pool, Aquapure 1400 SWG, DE filter.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: chlorinator not working

    What did you use to treat the algae.
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    May 2008
    Location
    California City, CA
    Posts
    51

    Re: chlorinator not working

    Bleach. Lots and lots of bleach!
    Templehb - 16,000 gal fiberglass inground pool, Aquapure 1400 SWG, DE filter.

  6. Back To Top    #6

  7. Back To Top    #7

    Re: chlorinator not working

    What is your salt level in the pool?

    Does the Aqualink show any numerial errors on the actual circuit board LCD display?
    Inground, 2 yrs old, all Jandy gear.
    http://www.laspeedgarage.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •