Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Low suction when vacuming

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Dakota
    Posts
    87

    Low suction when vacuming

    Within the last month the suction when vacuuming has dropped significantly. I always prime the hose before I start vacuuming but there are a few spots that hover toward the surface. Could that point to a air leak in the hose? I assume the hose should submerged since it is full of water and air in the line would make a few spots float?
    18600 Gallon In Ground
    Vinyl liner
    Aqua Genie Skimmer/Return
    Purex Triton Challenger wet end with Emerson 2EZ Speed Two-Speed with Timer Motor 3/4HP #EB2980T
    Sta-Rite 145361 Cristal-Flo II High-Rate Sand Filter 22Inch
    Taylor K-2006

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    South Dakota
    Posts
    87

    Re: Low suction when vacuming

    Still have this issue even after trying a different hose. Can't figure it out.

    Without the hose connected I can close the main valve so the skimmer is pulling everything in and there are no bubbles. When I put the hose on the water level in the basket drops and the pump is really working. I can pull the hose and engage the main to get water in and everything is fine.
    18600 Gallon In Ground
    Vinyl liner
    Aqua Genie Skimmer/Return
    Purex Triton Challenger wet end with Emerson 2EZ Speed Two-Speed with Timer Motor 3/4HP #EB2980T
    Sta-Rite 145361 Cristal-Flo II High-Rate Sand Filter 22Inch
    Taylor K-2006

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •