Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Aquarite - replaced varistor - now stopped again

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2009
    St. Louis, MO

    Aquarite - replaced varistor - now stopped again

    I have an Aquarite SWG. I've replaced the mother board twice in 8 years. It went out again this summer - no power light but the display works. This time, I bought the varistor or inrush current limited from Digikey and soldered it on. This worked -- the power light came back on and it generated chlorine. However, it only lasted about 10 days -- now, the power light is out again.

    Could I have another problem? If so, why did the initial part replacement work? Am I looking at another board replacement? Any reason why I would replace 3 in 8 years?

    Thanks for any advice!
    30,000 galllon, inground, vinyl liner, L-shaped pool
    1.5 hp pump, sand filter, heater, run pump 24/7
    Aquarite salt system
    St. Louis, MO, USA

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    SouthWest Alabama

    Re: Aquarite - replaced varistor - now stopped again

    It could be lightning taking it out.

    Have you looked at the limiter to see if it's burnt or broken?
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3

    Re: Aquarite - replaced varistor - now stopped again

    Perhaps your soldering skills were not up to par ?

    I would take the circuit board out and double check the soldering job, then the Inrush Current Limiter.
    My Hayward Aquarite Repair write-up here:!/HaywardAquariteRepair

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts