Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: Pump trouble- maybe impeller(?)

  1. Back To Top    #1

    Pump trouble- maybe impeller(?)

    People,

    Pump runs, but no circulation, so I removed the basket, cleaned it, and with clear plastic basket cover off, I started motor- motor starts, but doesnt draw in water from basket/pvc tubing. Where would you start dismantling? What is suspect? Impeller, right?

    Thanks
    16,000 gal in ground, marcite. FL.

  2. Back To Top    #2

    Re: Pump trouble- maybe impeller(?)

    Well, started unscrewing, figured what do I have to loose- have a broken impeller. The stamp on it says c105-92ps. I take it as long as I order that code, should have no problem- please confirm, if possible.

    Thanks
    16,000 gal in ground, marcite. FL.

  3. Back To Top    #3
    Smykowski's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Gurnee, IL (North Suburban Chi-town)
    Posts
    3,065

    Re: Pump trouble- maybe impeller(?)

    That sounds correct. I would cross check the pump make and model with a parts explosion to be sure
    33' round, 23,000 gal AG vinyl , 1HP 2spd PowerFlo Matrix downsized with 3/4HP impeller (X2), Hayward S180T 150# sand filter (X2), Hayward H250 NG heater Pool Store year 1 - $850 for 2 months; Pool Store year 2 - $440 for 2 months, TFPC year 1 - $170 for 4 months; TFPC year 2 - $95 for 4.5 months
    The most important article on this site - The ABCs of Pool Water Chemistry

  4. Back To Top    #4

    Re: Pump trouble- maybe impeller(?)

    Quote Originally Posted by Smykowski View Post
    That sounds correct. I would cross check the pump make and model with a parts explosion to be sure
    Thanks, Smy.
    16,000 gal in ground, marcite. FL.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •