Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: New T-Cell Not Generating Chlorine

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2014
    West Terre Haute, IN

    New T-Cell Not Generating Chlorine

    We recently noticed our original cell of 3 yrs was not keeping up on the chlorine levels for our 17,000 gal above ground pool. I purchased a replacement and installed it a few days ago, but I am not seeing any chlorine levels on the test strips. I've even had it set to super chlorinate for the past 24 hrs and still nothing. The control box says that it is generating and there are no warning lights. I've pushed the cell plug to make sure it was connected securely, but I don't know what else to check. Is there anything else that could be causing this?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: New T-Cell Not Generating Chlorine

    Welcome to TFP!

    Yes. Algae in the water may consume the FC as fast as the SWG can make it. And if your CYA is too low, then the sun may break the FC down fast as well. Also, SWG are not to be relied upon to raise the FC from zero, you should use bleach.

    Post up a full set of test results, realize we do not trust test strips and you should invest in one of the recommended test kits listed in Pool School.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts