Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Broke Polaris Booster Pump Quick Connects... Need Advice

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Oxford, MS
    Posts
    53

    Question Broke Polaris Booster Pump Quick Connects... Need Advice

    I broke one of these on my polaris pump, the suction side (suction side for the booster at least), just after the filter :


    I think I'd rather hard plumb. Does anyone know the thread size for the quick connects? Do I use 1" schedule 40 PVC? If it's 3/4" threaded size and 1" PVC, I'd want this part here, right? http://www.homedepot.com/100163209

    and a union http://www.homedepot.com/p/100345689







    Am I on the right track here? Or am I better off just buying the part I broke?
    ~26k ~16'x40' in-ground vinyl (the big green monster) - Hayward MaxFlo II 1HP pump - Jacuzzi sand filter
    Polaris 280 w/ booster pump - TF-100 + Speedstir

  2. Back To Top    #2

    Re: Broke Polaris Booster Pump Quick Connects... Need Advice

    It's all 3/4 inch. You could hard plumb or replace the hoses and fittings. I would recommend redoing the suction and pressure plumbing.

    Those fittings look dry rotted, and the pressure side is under a lot of pressure. Also, you're missing the retainer clips that keep the collars from backing off of the hose.

    The Polaris hose kit (P-17) is a pain to install, but it works OK if you can get the collars up high enough to install the retainer clips.

    Alternatively, you could use the Pentair 353020 hose kit.

    You should be able to find the parts locally. If you want, you can use a 3/4-inch threaded plug to plug the hole in the supply T so that you can run the system until you're ready to redo the plumbing or hose kit.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Oxford, MS
    Posts
    53

    Re: Broke Polaris Booster Pump Quick Connects... Need Advice

    Thanks, I managed to get everything I needed at the big box store and cemented everything in yesterday. Everything I did works and isn't leaking. Of course now the pressure side is dripping. Oh well, the first part was easy enough. If anyone sees this thread in the future, it's really easy. The hardest part was not getting purple primer everywhere.
    ~26k ~16'x40' in-ground vinyl (the big green monster) - Hayward MaxFlo II 1HP pump - Jacuzzi sand filter
    Polaris 280 w/ booster pump - TF-100 + Speedstir

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •