Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Jandy Aquapure Ei no flow error

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Olney, MD
    Posts
    218

    Jandy Aquapure Ei no flow error

    So after hooking up my Aquapure Ei this year, it is showing a "no flow" error. Installed it last year and it ran all season (about 5 months) with no problems and brought the control panel inside for the winter. I verified that I was getting sufficient flow by cranking up the pump and feeling the water at the returns. I then verified that the plug into the control panel was secure, gave it some time, no help. Then I removed the flow switch and manually pushed it to the side (to mimic flow), waited, no help. Then, unfortunately, I purchased a replacement flow switch, installed it, that didn't work either... so before I make a warranty claim with the credit card company (the 1 year warranty is expired with Zodiak/Jandy), just wondering if there is any kind of reset switch internally that I should try first? I have heard there are such reset buttons in other units.

    I contacted Jandy, their only response was for me to hire a repair person as that is the only person they would assist with troubleshooting. Since it is out of warranty and the unit is on the cheaper side, this is not an option for me.
    20k gal, IG Vinyl, IntelliFlo VF Pump, 60 GPM sand filter, Jandy Aquapure Ei 35, 2 skimmers, one main drain, two returns, Dolphin Diagnostic cleaning robot, Taylor K-2006 test kit

  2. Back To Top    #2

    In the Industry
    malcolmb5325's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    166

    Re: Jandy Aquapure Ei no flow error

    do the leads going to the cell have 2 x red, 1 x black and 1 x blue? make sure the blue wire is connected to the pin. also check to make sure the green terminal bar is fully connected to the pcb inside.
    16,000lts Fibreglass, Magna Mineral Pool Water
    Jandy CV340 Cartridge filter, Zodiac TRi SWC, Z4 iAqualink, Jandy Laminar Jets, Solar Heating, Spa Jets with Jandy 1.5hp Epump operating everything.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Olney, MD
    Posts
    218

    Re: Jandy Aquapure Ei no flow error

    Quote Originally Posted by malcolmb5325 View Post
    do the leads going to the cell have 2 x red, 1 x black and 1 x blue? make sure the blue wire is connected to the pin. also check to make sure the green terminal bar is fully connected to the pcb inside.
    That was it, the blue wire to the cell. Thank you! I don't quite understand why that wouldn't result in a "check cell" error since it isn't part of the wiring from the flow switch to the panel... but anyway, I am very appreciative of your assistance and glad to be back in the business of generating chlorine!
    20k gal, IG Vinyl, IntelliFlo VF Pump, 60 GPM sand filter, Jandy Aquapure Ei 35, 2 skimmers, one main drain, two returns, Dolphin Diagnostic cleaning robot, Taylor K-2006 test kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •