Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    West Monroe, La
    Posts
    67

    AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

    Hey

    We came home from vacation and my chlorine level had dropped significantly. When I opened the control panel I noticed none of the lights were on. When I turned the pump off and back on the no flow light flashes for about 15s which is normal than the generate light stays solid green for about 10s and shuts off - any ideas, do I need a new control box?

    Thanks
    Clint
    27'x54" Matrix Resin - 200lb Pentair sand filter - 1.5hp Pentair optiflow 2 speed pump - Aquatrol SWG - Gorilla Pad

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2013
    Location
    Ottawa, On, Canada
    Posts
    32

    Re: AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

    I know i'm about a month late, but this just happened to me and I stumbled on your post. Sounds like you have this problem

    http://www.troublefreepool.com/threa...-lights-not-on
    or
    http://idoneitmyself.com/2009/08/23/...-by-lightning/

    Long story short there is probably a damaged part on the circuit board in your generator. If you're at all handy with a soldering iron (or know somone who is) the part costs about $10 with shipping, where as a new circuit board costs ~$250.
    27' AG Round (~17000 Gallons or 64000 L)
    Hayward 1.5 HP Power Flo Matrix Pump (2 speed usually run 6hrs high 18hrs low)
    Hayward CC150CAN XStream Cartridge Filter (150 ft^2 120 GPM)
    Hayward AquaTrol SWG
    Installed April 2012

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    West Monroe, La
    Posts
    67

    Re: AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

    It was the inrush limiter - I changed it out a couple weeks ago - thanks
    27'x54" Matrix Resin - 200lb Pentair sand filter - 1.5hp Pentair optiflow 2 speed pump - Aquatrol SWG - Gorilla Pad

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2013
    Location
    Ottawa, On, Canada
    Posts
    32

    Re: AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

    Quote Originally Posted by swanny297 View Post
    It was the inrush limiter - I changed it out a couple weeks ago - thanks
    Quick question actually, did you use the 570-1062-ND from digikey? Mine has a different model than most I see on the internet but physically it looks the same.
    27' AG Round (~17000 Gallons or 64000 L)
    Hayward 1.5 HP Power Flo Matrix Pump (2 speed usually run 6hrs high 18hrs low)
    Hayward CC150CAN XStream Cartridge Filter (150 ft^2 120 GPM)
    Hayward AquaTrol SWG
    Installed April 2012

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    West Monroe, La
    Posts
    67

    Re: AquaTrol - No Lights on Control Panel - AGP

    Yeah mine did as well the only difference is the width of the wire terminals but you can spread them easily to line up with the board
    27'x54" Matrix Resin - 200lb Pentair sand filter - 1.5hp Pentair optiflow 2 speed pump - Aquatrol SWG - Gorilla Pad

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •