Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 7 of 7

Thread: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2014
    Location
    Blue Springs, MO
    Posts
    1

    Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    I have just installed my new Si+45 CircuPool Si45-Plus Salt System Voltage: 110v With plug. Running into several issues and need your help.

    1. Just installed it yesterday and ran it several hours. I went back to check the until and touched the exterior metal box that was super hot to the touch. Yes the until was in direct sunlight, but this was way more than that. I know this system can come as 110v or 240v. Could the system be setup as 240v and be the reason for until heating up? I have attached a picture of setup.

    2. During the running time and reason I went out and checked the unit because there was a loud vibration. The unit was installed on exterior of home and virbation was amplified on the inside. I removed the metal face plate and vibration went away. Has any one run into this same issue? Anything I can use help stop the vibration?

    3. When the unit was turned on I noticed the LED lights switched up. From the manual normal operation should be set to "on" and super chlorinate to "auto". I have attached two pictures of how these are switched for some reason. Any one know how to fix this or would this be a question for manufactur?
    http://www.troublefreepool.com/attac...&thumb=1&stc=1

    Thanks inadvance for your help and/or feedback.
    Attached Images Attached Images

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    Getting hot is normal, but the vibration shouldn't be happening.

    You want Super Chlor set to auto if you want to control the % setting. When set to on it runs at 100% all the time.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    341

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    You need to shut it off and call them.

    Default is 240v. You have to request 120v.

    On the door, lower left, it shows jumper positions, and there is a jumper taped to the door on my 240v unit that is used to convert to 120v.

    As good as your photos are, I can't see the jumpers. Don't forget to shut off the power...
    SWG: CircuPool (May 2014) SI30+Plus; 3000ppm seems ideal;
    My Ideal Specs:
    FC 5; PH 7.4-7.6; TA 90; CH 350; CYA 75; = SI ~ 0.19
    14,000 gal, in ground, plaster, Cartridge filter, Borates
    TAYLOR K - 2006

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    341

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    Treeder78, did you ever get this sorted out?

    I'm curious as to what the problem turned out to be.
    SWG: CircuPool (May 2014) SI30+Plus; 3000ppm seems ideal;
    My Ideal Specs:
    FC 5; PH 7.4-7.6; TA 90; CH 350; CYA 75; = SI ~ 0.19
    14,000 gal, in ground, plaster, Cartridge filter, Borates
    TAYLOR K - 2006

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Chapin, SC
    Posts
    1,141

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    I don't see any jumpers either (at all). At 240 it should have a jumper between the middle two posts But to change it to 120 you remove the one in the middle and put it on either 1-2 or 3-4 and put the one taped to the inside of the door to the two you didn't in moving the first one. I didn't take the cover panel off, but the jumpers should be clearly visible/ discernible on your picture.
    Pool size: 24000gal inground Vinyl-Taylor k-2006 and k-1766 test kits and-speed stir
    Intermatic P1353ME digital timer w/freeze sensor
    CircuPool Si-45 SWCG System
    Polaris 280 vacuum/Polaris PB4-60 boost pump
    Pentair IntelliFlo VS 3hp Pump--Pentair sand filter

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Roseville, CA
    Posts
    341

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    Actually, I see them now and they are correct. But I think the original poster solved his issue and moved on.

    I think it was a bad unit.
    SWG: CircuPool (May 2014) SI30+Plus; 3000ppm seems ideal;
    My Ideal Specs:
    FC 5; PH 7.4-7.6; TA 90; CH 350; CYA 75; = SI ~ 0.19
    14,000 gal, in ground, plaster, Cartridge filter, Borates
    TAYLOR K - 2006

  7. Back To Top    #7

    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Chapin, SC
    Posts
    1,141

    Re: Si+30 CircuPool Si30-Plus Salt System issues

    I have the exact same box, and the jumpers are silver all the way. You're probably right though about it being a bad box and that he's gone on.
    Pool size: 24000gal inground Vinyl-Taylor k-2006 and k-1766 test kits and-speed stir
    Intermatic P1353ME digital timer w/freeze sensor
    CircuPool Si-45 SWCG System
    Polaris 280 vacuum/Polaris PB4-60 boost pump
    Pentair IntelliFlo VS 3hp Pump--Pentair sand filter

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •