Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Polaris AutoClear keeps reading low salt

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2014
    St. Louis, MO

    Polaris AutoClear keeps reading low salt

    Polaris AutoClear still blinks low salt but the display is blank where I believe it should be showing the salt level. When I hit the test button, I get a code 91 (low salt). Salt level is definitely at 3400 as confirmed several times by Taylor salinity test and pool store test. Cell looks great, but I cleaned it anyway just to be sure. I can't be sure of the age of the control unit or the cell, but it all looks in fairly good shape. There are tamper-resistant screws on back of control unit with an odd triangle shaped head, not sure if I can get inside or do any good either way. Any ideas?

    30K gallon, in-ground vinyl, swg

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: Polaris AutoClear keeps reading low salt

    That sounds like the cell is wearing out. Reading low salt even though salt is normal and clean is the classic symptom of a worn out cell.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts