Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Swimpure Plus stops generating

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2014
    Rancho Cucamonga,CA

    Swimpure Plus stops generating

    Need help to understand operation?
    I replaced circuit board on Swimpure Plus SWG three weeks ago under warranty because of current limitor problem.
    My problem now is when unit starts it generates for about an hour then stops. I've checked cell for build-up and is clean.
    If I turn it off and back on it generates for an hour or two then stops again. If I turn up desire output it will start generating.
    Maybe I just don't understand the operation, I determine generating by voltage and current output. Am I not understanding operation?
    I have 32k gal, plaster, DE, IG, with Hayward Ecostar VS pump,
    2 FC
    7.8 PH
    120 TA
    120 CH
    60 CYA
    72 Water Temp
    3200 ppm salt

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: Swimpure Plus stops generating

    Welcome to TFP!

    If you have the percentage setting set to anything below 100%, the unit will cycle on and off, so that it is only turned on the percentage of the time you have configured.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts