Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: hayward aquarite salt generator issues

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2014
    Location
    orlando fl
    Posts
    7

    hayward aquarite salt generator issues

    my aquarite salt generator is showing 4000 for salt and the display works fine. no lights are on it is not generating. i just installed a new cell last week. It started working just fine salt level started going up from 1400 to now 4000 and lights stopped working no lights are on.
    the controllers displays this when i scroll thru
    4000
    87 degrees
    9.0
    0.00
    97p
    -0
    al-1
    r1.40
    i have it set at 50%. salt test was done today 2550ppm
    pls help

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    How old is the control unit and what model of replacement cell did you install?
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    The 9 is 9 volts. When not generating, that should be about 32 volts. I would suspect a failed current limiter.

    Jason's questions about the age and new cell will help determine if the limiter is the likely cause.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    May 2014
    Location
    orlando fl
    Posts
    7

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    The unit is 8 yrs old. The new cell is a compucell t 15 this is the same brand and type I have had for last 4-1/2 yrs

  5. Back To Top    #5

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    At 8 years, and with the symptoms, I would recommend checking the current limiter.

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    May 2014
    Location
    orlando fl
    Posts
    7

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    Great how do I check/change out?

  7. Back To Top    #7

    Join Date
    May 2014
    Location
    orlando fl
    Posts
    7

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    which part and where do i get it

  8. Back To Top    #8
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    37,389

    Re: hayward aquarite salt generator issues

    Plenty of info to be found in here that may help figure out the problem:
    http://www.troublefreepool.com/threa...-lights-not-on
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •