Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Cartridge Filter Leaking on Startup

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    35

    Cartridge Filter Leaking on Startup

    Upon pump start up, my cartridge filter leaks for about 10 seconds then completely stops. I've used a health amount of magic lube on the O ring, and that seems to help a little. Not sure if this is normal or not (I suspect that it is not.)

    Is it time just for a new O ring?
    15k gal, Pebbltec. Built in 2004. 2 HP Pump, Cartridge Filter, Hayward SWG, Hayward Navigator Cleaner, TF-100 / Orlando, Florida

  2. Back To Top    #2
    frustratedpoolmom's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    SWSuburban Chicago, IL
    Posts
    11,965

    Re: Cartridge Filter Leaking on Startup

    Does the O ring appear to have stretched? If so then yes, probably replace it.
    Helpful links: Pool School; CYA/Chlorine Chart
    24' round AG pool, 52" high, Raypak heater; Waterway 2 spd Pump;
    150 Sq ft. Clearwater Cartridge Filter; Former and DISSATISFIED "Pool Frog" owner
    http://www.PerfectlyClearPoolService.com

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    35

    Re: Cartridge Filter Leaking on Startup

    Its pretty snug, takes some effort it get it back on. I'll try replacing it and see what happens
    15k gal, Pebbltec. Built in 2004. 2 HP Pump, Cartridge Filter, Hayward SWG, Hayward Navigator Cleaner, TF-100 / Orlando, Florida

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •