Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Stand-pipe O Ring Missing

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2013
    Hilton Head, SC

    Stand-pipe O Ring Missing

    Just noticed that the O ring on the stand-pipe inside my Pentair DE filter is missing. Is that a serious/mild issue? I've had some type of leak going on, but there is no water around the filter unit.

    I have ordered the part, but wonder if I should not run the filter until I have the O-ring.

    For those who know this unit well, it's part # 27.


    4k, IG, Gunnite, Jandy Valve, 1HP Haywood, 2" flow, single 2" line for skimming & vacuum, Pentair FNSP 36 DE w/125 GPM Multiport 50 PSI, TF-100 Test Kit, built 1991, Hilton Head, SC

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: Stand-pipe O Ring Missing

    You may get debris/DE passing through the filter without the o ring. Up to you if that is serious or not.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2013
    North OKC Area

    Re: Stand-pipe O Ring Missing

    I never used a DE filter but I wonder if you could wrap a few layers of electrical tape until you get to the right thickness and use that until the part comes in.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts