Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Low pressure after installing new filters

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2011

    Low pressure after installing new filters

    Was getting a bit off topic on my last post so here goes

    I recently installed 4 new pleatco filters and after doing so I have 8psi on my filter. When I open up the return to turn the waterfall on it drops down to 2psi. I have never replaced the filters before so don't know what the psi should be.
    Weird part is that my suction cleaner and skimmer appear to be working better then they normally have in the past.
    The old filters were beyond cleaning and over 3years old (when I bought the house and back then they were in rough shape
    Can I so harm with running low psi like this?
    13k IG pebble pool w/waterfall, 1hp whisperflow pump, pentair ccp320 cartridge filter
    Circupool SI45+ swg
    TF100 +speed stir Taylor 1766 salt test

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: Low pressure after installing new filters

    No. If you have good flow, then you just have new filters with apparently much less resistance so the pressure is lower.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts