Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Aquarite Controller no lights

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    LAND O LAKES, FL
    Posts
    3

    Aquarite Controller no lights

    OK so basically I am unsure if there is a cell or controller issue but after reading into one of the threads here it seems to be an issue with the current limiter on the board which I will check tommorrow.. I have no lights on the controller and just a display. After resetting the cell still nothing. I then shut my breaker off and on again to reset the controller and the generating light comes on but then goes off after about a minute. My AQR is for a 40,000 gallon pool with a T-Cell-15. I have no problems removing the limiter and soldering a new one on but just want to make sure this is the issue from other people's experience with this.

  2. Back To Top    #2

    Re: Aquarite Controller no lights

    Look at the limiter. If it's bad, it will usually show signs of being bad.

    What year is the unit?

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East Texas
    Posts
    11

    Re: Aquarite Controller no lights

    I had the same problem last week. The limiter looked ok, and board was not burned. but I took a screwdriver handle and lightly tapped on the limiter and it split in two.

    I took the board out and soldered the new limiter in and in 30 minutes was back in business.

    Thanks to this forum for me having a new limiter ready to put in.

    Mark
    20x40 inground 35,000 gallons freeform that was plaster but now painted.
    36" Pac Fab Triton TR140 sand (141GPM and 800lbs. sand)
    DuraGlass 1.5HP P2RA5F-125L
    Aqua Rite T15 cell SWG
    I built it all in 1984

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •