Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Help! My pump is barely pulling water and not pushing any.

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2014
    Location
    United States
    Posts
    1

    Question Help! My pump is barely pulling water and not pushing any.

    I am learning a lot this week. I bought a used Intex pool. It has a 635T pump. According to the website and youtube, I have it together correctly. I can put my hand over the intake and I can feel it pulling but barely. No water is coming out of the other end. It has a new filter. any ideas or advice?

  2. Back To Top    #2
    Charlie_R's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Mexico, MO
    Posts
    2,156

    Re: Help! My pump is barely pulling water and not pushing any.

    Welcome to TFP!

    Is your pump connected to the pool through Intex plunger valves? If it is, check that both are fully open.

    Next thing to check is the hose connection to the pump. Is there any debris on the intake screen? If not, look through that screen and check the impeller for debris clogging the vanes. After doing these, make sure all hose connections have their proper O-rings, and are as tight as you can get them by hand.
    15'x48" 4500 gallon Intex pool, buried 1.5 ft. Pac-Fab Dynamo 3/4 hp pump. Hayward S180T sand filter, bought used. Taylor K-2006 test kit. Rocket mass heater based wood fired pool heater.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •