Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Booster pump died in less than 3 yrs? I need some helps

  1. Back To Top    #1

    Booster pump died in less than 3 yrs? I need some helps

    My booster pump (Max-E-Pro 1.5HP) for water feature doesn't seem to work after 2+ yrs of good running. I didn't run or call for any diagnostics but it seems that it doesn't pump water anymore and just makes noises. Is this usually time for replacement (installed in 2011 summer) or something I can fix? Should I check n clean the filter first before I call for service? BTW, it's already out of warranty. I'm so distressed b/c I spent $2,000 last summer fixing a/c unit now this happens...I would appreciate any helpful comments.
    16 x 40 Geometric Inground Gunite w/ Spa (7' Diameter), Pebble Tec finish (Tahoe blue), 19K gallon, Baja Bench, Intellibrite LED lights, Masonly wall water feature w/ Travertin tile, Travertine coping and deck, Sta-Rite Modular Media 600 Cartridge filter, Max-E-Pro 2HP Pump & 1.5HP booster pump, Max-E-Therm 400K BTU heater, A&A Q-Max Dual Infloor Cleaning System
    Phoenix, Arizona

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: Booster pump died in less than 3 yrs? I need some helps

    Certainly clean and inspect it. What kind of noises? Could be as simple as a capacitor.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts