Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Got new diffuser, doesn't fit

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2010
    Dallas, TX

    Got new diffuser, doesn't fit

    have the spa-rite dura glass pump with a Century centurion 1.5 hp motor. Took apart my pump to change the bearings and shaft seal. That went smooth, but when I got the impeller back on I only hand tightened. If I hold with a wrench in the back and tighten more, it doesn't spin very easy after that. So I put it on hand tightened with the new impeller screw on tight and the new diffuser doesn't' line up when trying to screw in the 5 screws. The part is c1-200pa. Exact same as the one I took off. The brass ring was completely gone on the one i had. I have no idea what to do next. could it be something with the impeller that isn't letting the diffuser go far enough "on" to line the holes up? Just can't see how the same part number wouldn't line up.

    Old Impeller

    new house: TBDK gal IG plaster pool, filter tbd, 1.5 HP Pump; Polaris 380

  2. Back To Top    #2

    In the Industry
    X-PertPool's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Exeter, PA

    Re: Got new diffuser, doesn't fit

    make sure there isn't a ring/piece of the impeller still on the shaft maybe
    X-Pert Pool Service
    X-Pert Pool on Facebook and @XPertPoolServic on Twitter
    22,000 gal / 16' x 32' / Vinyl / Hayward s244t /Pentair SuperFlo 1 hp

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts