Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Bad Control Board ?

  1. Back To Top    #1

    Bad Control Board ?

    I have a 1998 Sundance Optima 8 person hot tub with a Sentry 750/850 control board. When I turn the power one it turns on all the pumps and air and alternates between OH (over heating) and ice on the display. The temperature display sarts at 104 degrees and and with in a minute rises to 118 at which point the unit shut down. The actual water temp is about 40 degrees. When it started doing this a few months ago the water temp was in the 90s. Additionally I found chewed insulation from a rodent infestation.

    Is this the sign of a bad control board or bad sensor or maybe a chewed through wire. I check the wires I could see from the front access panels.

    25Kgal gunite pool. 1 hp pentair pump. Triton II model TR-60 275lb sand filter. Dolphin cleaner.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    SouthWest Alabama

    Re: Bad Control Board ?

    Welcome to TFP.

    I'd suspect a bad sensor first. Especially since you already know that you've had rodents. Look for sensor wiring problems.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts