Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pool Pilot Check OpEC error

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Richmond, Texas
    Posts
    16

    Pool Pilot Check OpEC error

    Over the last few months, I've been getting a "Purifier Off Acid Off OpEC error." My suspicion was that there was a short in the communication cable because once I fiddled with the cable, the error would go away. I finally broke down and bought a new cable. Once I plugged it in, the error went away. Then a couple of days later, I went to check it and I had the error again. After checking things, I noticed the circuit board in the chemistry controller didn't have a light on anywhere. Then I noticed a faint fast blinking red light. I figure that can't be good. So does that mean the board needs to be replaced?

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ft Lauderdale, Florida
    Posts
    1,455

    Re: Pool Pilot Check OpEC error

    I would recommend contacting customer service at AutoPilot to get this diagnosed. Possibly the 838 communication board at the bottom of the 75003 unit. You an change the setting to Purifier Mode until this is corrected, so at least you have chlorine production in the meanwhile.

    Sorry for the inconvenience.
    Sean Assam - Sean@teamhorner.com
    National Accounts and Commercial Products Manager
    AquaCal Heat Pumps www.aquacal.com
    AutoPilot Salt Chlorine Generators www.autopilot.com

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Richmond, Texas
    Posts
    16

    Re: Pool Pilot Check OpEC error

    Just a quick update - I replaced the 838 communication board and that fixed the problem. Everything works great again! Thanks for the help Sean!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •