Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Odd Intellichlor behavior.

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Klein Tejas
    Posts
    249

    Odd Intellichlor behavior.

    After several months of trouble free care the red low salt warning came on my SWG

    Like a foolish beginner I added a bag of salt. It had to use some over the summer, right? Still the light is on.

    So I check the panel, 2000 ppm, Very Low Salt. Strange. So I pull out the aquachek strips from my TF100 test kit and the test results said 6500 ppm

    I clean the SWG (although it looked great inside) and replace some of the water. For the next three weeks I decide to just use liquid chemicals when suddenly the SWG goes green. Life is good again!

    Two weeks later it's back to red.

    Last week, I ordered and installed a new flow switch/sensor with the same results. Red light - low salt warning is on. The display reads 2300 ppm and the test strips say 5400 ppm.

    I thought since the SWG reports to the intelliph that perhaps there is a problem with that device but I get the same results when I plug the SWG into the Easytouch.

    Any ideas what to check next? I do not want to throw a $500 guess at the problem.
    Pool is DONE!
    Pentair Intelliflo VS3050
    Pentair Easy Touch 8 + actuators + swg
    Pentair IntelliPH
    Pentair 400btu HD heater
    3- Jandy WaterColor LED's
    Hayward C5030 525sqft cartridge filter
    Waterway spa blower

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad zea3's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    9,200

    Re: Odd Intellichlor behavior.

    What is the current water temperature?
    TFP Moderator
    Helpful links: TF Test Kits,TFP Pool School, PoolMath
    Vogue 21' round AG, Pentair 1 hp 2 speed pump, 36 sq ft DE filter, Hayward S180T 150# sand filter, Houston, Texas
    Love TFP? Become a
    TFP Supporter!

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Klein Tejas
    Posts
    249

    Re: Odd Intellichlor behavior.

    It had been in the mid-upper 80's when the trouble started. We've had a couple cold fronts and the water temp is currently 68F
    Pool is DONE!
    Pentair Intelliflo VS3050
    Pentair Easy Touch 8 + actuators + swg
    Pentair IntelliPH
    Pentair 400btu HD heater
    3- Jandy WaterColor LED's
    Hayward C5030 525sqft cartridge filter
    Waterway spa blower

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •