Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Leaky backwash valve issue

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    227

    Leaky backwash valve issue

    Please see the video. This my dads equipment

    http://youtu.be/Rha-wwFeBeg

    It was doing the same thing with the old valve so he replaced the entire valve and all the o rings and lubricated well. It still leaks. It looks like it starts from underneath the base of the handle. Any ideas?
    new house: TBDK gal IG plaster pool, filter Titan CM DE filter 36 sq ft , 1.5 HP Pump; Polaris 380

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    May 2012
    Location
    Corinth, Texas
    Posts
    14

    Re: Leaky backwash valve issue

    I had the same exact problem with my push/pullvalve...replaced mine with this updated design from pentair. as you can see they changed the top of the valve to a threaded on end cap instead of that dreaded set screw.

    http://www.poolsupplyunlimited.com/best ... 7Aod-xcA0g
    IG Gunite pool built in 1994 3ft/5ft/3ft about 10-12000 gallons, Pentair Challenger 1-1/2 hp pump, Pentair TR 60 Sand filter.

  3. Back To Top    #3

    In the Industry

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    29

    Re: Leaky backwash valve issue

    get a multiport valve for better functionality

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •