Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Jandy Aqualink No Flow

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Keller,TX
    Posts
    2

    Jandy Aqualink No Flow

    Hi, I have a 2 year old Jandy Aqualink SWG system. It's been reading "no flow" for about a week now so I replaced the flow sensor. The old one and new one have the "good" black epoxy. Upon startup when the pump is priming at 3250 rpm's everything is fine but when it goes into normal mode at 2250 rpm's the no flow light comes on as well as the cell reversing light.
    Any ideas? Thanks.
    26,000 gal. IG Quartz plaster, DE filter
    Pool built 2004 re-plastered May 2015

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Long Beach, CA
    Posts
    2,671

    Re: Jandy Aqualink No Flow

    Make sure the filter and cell are clean. A reduced flow can occur if these are not clean which means the sensor is doing its job.

    Does everything work fine when the cell in not in reverse mode? If the system is not working and in reverse mode try switching off the power to everything and then turn it on again. There could be a board problem or the cell is starting to go bad. My system had your systems same problems for a couple of weeks but then it started to display codes that the cell was finished. I got about 2.5 years out of my first cell and it was replaced under warranty because I have a 3 year warranty on all my equipment.

    In the mean time, add liquid chlorine to the pool to make sure you have enough chlorine in the pool.
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Keller,TX
    Posts
    2

    Re: Jandy Aqualink No Flow

    I called the pool builder they said it most likely is a bad flow sensor which in turn would cause the cell to shut down. Once they can get it to show flow the cell should stop reversing. They're going to look at it next week. It's still under warrantee.
    Thanks.
    26,000 gal. IG Quartz plaster, DE filter
    Pool built 2004 re-plastered May 2015

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •