Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Decreasing Salt Water Levels (Aqua Rite SWG)

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Columbus, Ga.
    Posts
    2

    Decreasing Salt Water Levels (Aqua Rite SWG)

    Salt Water level tested at 3600 ppm (twice) at pool test center. My Aqua Rite display shows 2800 ppm. After re-calibrating the Aqua Rite SWG control it reads approx. 3000 ppm, then starts to decrease at approx. 100 - 200 ppms per day until it reaches 2600 ppm at which time the "check salt" and the "inspect cell" lights flash. All other chemical tests were OK at test center. The Aqua Rite T-15 Turbo Cell also tested good twice. The Aqua Rite control displays cell voltage at 2.7V, current 5.26 , 75% desired output, Instant Salinity at 2300 ppm. Approximately, 1 month ago, I replaced the current limiter on the PCB board and it seems to be functioning OK (don't know if that is the cause of the unstable readings). There are no "PCB" error indications displayed.
    16' X 32", IG, Vinyl Lining, Aqua Rite SWG, Haywood 1HP Pump, Sand Filter, Age 08/ 2007

  2. Back To Top    #2
    gregg4565's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Tucson AZ
    Posts
    12

    Re: Decreasing Salt Water Levels (Aqua Rite SWG)

    i have had this same problem with my T-3 cell. try cleaning the cell real good in a muratic acid/water soak. usually helps. i have to clean my cell almost every week since my water is so hard here in AZ.
    11,000 gallons
    in-ground
    Hayward sand filter
    1 hp hayward energy flo rs
    Built in 2000 (aprox)
    Swim pure plus SWG

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Columbus, Ga.
    Posts
    2

    Re: Decreasing Salt Water Levels (Aqua Rite SWG)

    Quote Originally Posted by gregg4565
    i have had this same problem with my T-3 cell. try cleaning the cell real good in a muratic acid/water soak. usually helps. i have to clean my cell almost every week since my water is so hard here in AZ.

    Thanks for the input, my T-15 cell was tested twice and deemed to be OK. Must be something else.
    neet1nee
    16' X 32", IG, Vinyl Lining, Aqua Rite SWG, Haywood 1HP Pump, Sand Filter, Age 08/ 2007

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •