Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Lethro Legend Sweep Giving Up?

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    San Rafael, CA
    Posts
    4

    Lethro Legend Sweep Giving Up?

    Hi All:

    I have a Lethro Legend pool sweep that runs off a 3/4 HP Booster. In the past few days it has started to fail. It starts, runs and then eventually turns over on its side and just wallows. It is like it is giving up. I have checked the connections and the filter on the wall connection and the hose for any leaks and they seem fine. It doesn't seem to be getting much power. For example it is not climbing the walls very high before it decides to roll over on its side.

    The booster sounds normal for what I know. I am pretty new to pools, so any recommendations on what might be causing the problem would be helpful.

    Thanks.
    Nick
    26k IG Gunite/Plaster, Pump: Intelliflo VF 011018, Chlorinator: IntelliChlor IC40, Sweep Booster: Pentair 3/4 HP, Sweep: Letro Legend 10371, Control Panel: Easytouch 4 with wireless controller, Filter: Clean and Clear Plus - 420 cu; Pool Cover: Infinty 4000 Electric

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    San Rafael, CA
    Posts
    4

    Re: Lethro Legend Sweep Giving Up?

    Think I may have figured it out. There was a crack in the balast. I am going to replace that and see if it fixes the tipping issue.

    Just updating in case anyone else experiences a similar issue and save anyone time on replying. I will report back if it works.
    26k IG Gunite/Plaster, Pump: Intelliflo VF 011018, Chlorinator: IntelliChlor IC40, Sweep Booster: Pentair 3/4 HP, Sweep: Letro Legend 10371, Control Panel: Easytouch 4 with wireless controller, Filter: Clean and Clear Plus - 420 cu; Pool Cover: Infinty 4000 Electric

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •