Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Hayward Sand Filter Valve Seal Failure

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    125

    Hayward Sand Filter Valve Seal Failure

    Just thought I would share a little mishap of mine from yesterday. It was time to backwash so I turn the valve to backwash as usual. After rinsing and returning the valve to the "filter" setting I noticed that it was still back washing the water. I could not get it to come out of backwash even though the selector was back on "filter". Once I opened up the top of sand filter this is what I found. I posted a picture of what the seal looked like before and after replacement. I thought this may help someone else in the future.
    Attached Images Attached Images
    20000 Gallon, Sand Filter, IG Plaster, Hayward Aqua Rite 40k SWG, TF-100 Test Kit, Taylor SpeedStir

  2. Back To Top    #2

    In the Industry

    duraleigh's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sebring, Florida
    Posts
    30,082

    Re: Hayward Sand Filter Valve Seal Failure

    An excellent post. Thank you for sharing.
    Dave S.
    42k vinyl and concrete pool, 1.5hp pump, 140gpm filter
    TFTestkits , PoolMath , Pool School

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    125

    Re: Hayward Sand Filter Valve Seal Failure

    No prob! I know it will help someone, I couldn't find anyone with this same issue on google.
    20000 Gallon, Sand Filter, IG Plaster, Hayward Aqua Rite 40k SWG, TF-100 Test Kit, Taylor SpeedStir

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •