Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Got a RC42 cell with 399974 hrs on it..might be dead?

  1. Back To Top    #1
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Got a RC42 cell with 399974 hrs on it..might be dead?

    Hi Guys,

    Got this AutoPilot swg showing 32v's and 1.6 amps

    The error flashing is "low amps".

    This cell has been running for 5 years with a solar powered pump which turns on at sunrise and off at sunset every day.

    Do you think this cell has come to the end of its life?

    Many thanks for any insight!

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Silver Spring, MD
    Posts
    37,879

    Re: Got a RC42 cell with 399974 hrs on it..might be dead?

    I wonder if "399974 hrs" is a typo. 16 hours a day for five years would only be a little over 170,000 amp hours. If correct, that cell is way way past worn out. Perhaps this is the total of two or three cells?

    32 volts and 1.6 amps is very suggestive of way past worn out, though it could also mean a bad cell cord connection. A cell cord bad enough to lower amps that much would show obvious signs of melting/burning.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  3. Back To Top    #3
    Aquatica's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nassau, Bahamas
    Posts
    514

    Re: Got a RC42 cell with 399974 hrs on it..might be dead?

    Thanks Jason. Yes I was thinking this cell must be worn out. That solar pump running all day.

    Much appreciate the help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •