Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Cartridge filter blowing cloudy/dusty water when vacuuming

  1. Back To Top    #1

    Cartridge filter blowing cloudy/dusty water when vacuuming

    I have an inground pool approx. 14000 gallons I think. Pump and filter only been running about 2 weeks. Pentair cartridge clean and clear filter and seem to be blowing cloudy/dusty water when I vacuum pool. Any thoughts. It was clean 2 weeks ago and fairly clean water to start with.
    London, Ontario, Canada
    16' x 32' IG steel wall, vinyl lined straight back kidney, 5' deep
    Aquarite SWG, pentair clean and clear cartridge filter, 3/4hp whisperflo pump
    Titan heat pump

  2. Back To Top    #2
    frustratedpoolmom's Avatar
    Join Date
    May 2007
    SWSuburban Chicago, IL
    You are sucking air. It looks cloudy when it comes out of the return. I'm guessing you don't have a good "seal" when vacuming. Is the vacume connection to the skimmer fully attached? The first time I vacumed, the same thing happened to me. Next time when I had it properly connected, I had good suction and the water coming from the return was normal. You may also have a hole in the hose or connections. That's my guess.

    Try adjusting your vacume hose setup and see if you had proper seal/suction.
    Helpful links: Pool School; CYA/Chlorine Chart
    24' round AG pool, 52" high, Raypak heater; Waterway 2 spd Pump;
    150 Sq ft. Clearwater Cartridge Filter; Former and DISSATISFIED "Pool Frog" owner

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts