Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Hayward EC40AC

  1. Back To Top    #1

    Hayward EC40AC

    I opened my pool with a new DE filter, and have had to clean and recoat several times because of my algae problems. I've only cleaned it by flushing per the instructions, and am experiencing quick increases and slow flow back through the inlet to the pool. This is happening in as little as 15 minutes after a complete DE recharge. Do I need to open up the filter and clean it? I also have the flow control disc installed since my 1 HP pump exceeds the recommended flow for the filter. Why could I be experiencing this problem? I've been searching for an answer before I open uo my filter. This site is loaded with info, and I appreciate all of the help already!

  2. Back To Top    #2
    Isaac-1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    SW Louisiana

    Re: Hayward EC40AC

    I open up, clean and acid wash my EC75 after every 6-8 times I recoat it, note these Perflex DE filters seem to be fairly sensitive to correct amount fo DE being used, so it is always best to weigh the DE and don't count on DE scoops being right (depending on how it is packed my scoop can be off by 20-30% by weight),

    Indoor 20x40 35,000 gallon vinyl pool with 1.5 HP 2 speed Jandy FloPro pump, Hayward EC75 Perflex DE filter, 11 4x12 Techno-Solis solar panels w/ Aquasolar controller, Aquabot Turbo T Robot Cleaner. Also LMI metering chlorine dispenser pump and HotSpring Jetsetter
    I use and endorse TFtestKits TF-100 from
    ~Remember TFP counts on your donations to keep this site ad free~

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts