Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Jacuzzi Lazer Sand Filter Issues

  1. Back To Top    #1

    Jacuzzi Lazer Sand Filter Issues

    This pool came with home I bought. I have hooked everything up as it should be. Issues are as listed below...

    Backwash has water that comes out in a steady light flow and sometimes more as more water is in pool
    After plugging backwash, I try to run the system, but the water is not going through the system (Return to pool only ejects water for about 3 seconds, then nothing at all)
    I know the gasket, is bad, but will that also keep the system from actually circulating the water

    What could be my issue with the system?

  2. Back To Top    #2
    linen's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Twin Cities, MN

    Re: Jacuzzi Lazer Sand Filter Issues

    Welcome to tfp, jlb270

    Yes, it sounds like you need to replace the spider gasket.

    As to why water is not coming back to the pool, are you sure the multivalve is set to filter? What does it do when you set it to bypass (or whirlpool I think)? When set to backwash, does it (with backwashed unplugge)?
    TFP Expert who uses Pool School and my TF100 test kit along with PoolMath for my: Round 11K gallon AGP with deep end, 20" sand filter, Matrix 1hp 2spd, 6 2ftX20ft solar panels (and solar cover!), Intex SWCG (copper bars disconnected) and a Rubadub hot tub (chlorine). The SLAM process is not finished until: 1. CC < 0.5 ppm, 2. An OCLT < 1.0 ppm and, 3. The water is crystal clear.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts