Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: EcoStar water in pump lowers down and returns start to bubble

  1. Back To Top    #1

    EcoStar water in pump lowers down and returns start to bubble

    Okay. I just had installed new Ecostar 3400 and the same problem.
    I found his forum after extensively searching for solution.

    After priming and pump running on low for about 6-8
    hours level of water in pump lowers down about 1-1.5 inch and returns start to
    output air.
    On the high rpm air disappers until rpm falls.
    Builder swears there no leaks in the system and states to check with Hayward.
    Internet messaging boards do mention this problem quite often.I

    I did all basic troubleshooting like checking O-rings, using Jack 123, teflon tape, etc. Nothing
    helps. It looks like it is dynamic suction side leak which disappear
    on suction increase or else. Does not look as piping problem which would have opposite effect.
    Did anybody found a solution?

  2. Back To Top    #2
    mas985's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Pleasanton, CA
    Posts
    11,482

    Re: EcoStar water in pump lowers down and returns start to b

    Mark
    Hydraulics 101; Pump Ed 101; Pump/Pool Spreadsheets; Pump Run Time Study; DIY Acid Dosing; DIY Cover Roller
    18'x36' 20k plaster, MaxFlo SP2303VSP, Aqualogic PS8 SWCG, 420 sq-ft Cartridge, Solar, 6 jet spa, 1 HP jet pump, 400k BTU NG Heater

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •