Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Issue with lights

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Feb 2013
    Jupiter, Florida

    Issue with lights

    Hi to all and thanks in advance for any advice or comments! Bought a new to us huse with lovely pool and spa. Hayward equipment w/Goldline Aquapod remote to control everything. 2 lights in pool and 1 in spa are multicolored LED's in various colors, white, cobalt, magenta, green, red and two settings that let them rotate through the colors at a slow and fast speed. The pool and spa ligts are controlled separately not together. Lights are set and come on automatically at night and come on the same color as they were last set to the night before. Last week I noticed that the pool lights were fine but that the spa was coming on with a different color. When I flipped through the colors with the remote the coor would switch but wouldn't do it as i did before. Sometimes the same color would come on twice in a row, couldn't get to the color rotation. Spa light work but don't act right. Next night it would come on another different color. Now a week or so later I noticed that the two lights in the pool are coming on and rotating through different colors individually. One light one color, red for example, the other light another color like blue. A I rotate through the color changes he come on same color sometime and then different colors another. Obviously something is going on! I have been a pool owner in the past but the pool was a very manual type with no remote electronically controlled Star Wars (to me) stuff so I haven't a clue where to begin beyond paying someone to come out. Maybe there is something easy for me to look at? Pool is fine, remoted seems to work, etc. just this problem with the lights all of a sudden!
    2006 IG 18.6K gal marcite saltwater w/integrated 800 gal spa, spillover, 2 Main and 2 Spa Drains, 2 Skimmers
    Goldline Aqua Logic PS-8, Aqua Pod Remote, Hayward GLX-Cell-15-W SWG, Hayward Pool Vac XL, Cartridge filter, single speed pump
    Taylor K-2006, Lamotte Borate Strips

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Jun 2011
    Long Beach, CA

    Re: Issue with lights

    Welcome to TFP firstbase!
    Try switching off the breaker to all the lights for a couple of minutes. This might force them to sync. You can always call Hayward support before calling in someone to fix it.
    16k gal plaster with raised spa, Jandy DEV60 filter, 2 HP 2-speed SHPF Jandy Stealth pump
    Hayward Aqua Rite T-15 SWCG, Jandy LXi 400k BTU NG heater, 350 sq.ft. of Sun Star solar panels, TF-100 Test Kit, Dolphin s300i Cleaner
    Test Kits . Pool Math . Chlorine/CYA Chart . The SLAM Process

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts