Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: need help with connecting pump to electric supply

  1. Back To Top    #1

    need help with connecting pump to electric supply

    I am installing a new intelliflo pump - I have three wires, one red, one black, one green. I know the green is the ground. The wiring instructions state the L1 connection on the motor is a hot lead and L2 connection is a hot lead, but doesn't specify which color is connected to L1 or L2. It seems like I read somewhere it doesn't matter, but not 100% and don't want to short out a new motor. Does anyone know? Thanks

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Florida
    Posts
    29

    Re: need help with connecting pump to electric supply

    Doesnt matter

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Warner Robins, GA
    Posts
    245

    Re: need help with connecting pump to electric supply

    Hi Crystal,

    Both your red and black should be line voltage of 120v. It does not matter which one goes to each line voltage in on the motor.
    You can always double check with a voltmeter.

    Also you should have an exterior bonding wire.
    16 x 32 Grecian Vinyl. Salt-Aqua Plus PS-4, Hayward Pro Series Sand Filter, Hayward Ecostar SP34000vsp, Gulfstream HE-125-T-A Heat/Cool heat Pump

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •