Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Filter Leaking

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Mar 2007

    Filter Leaking

    Hello, My pool has been open for weeks. No problems with pump or filter.
    Today I swicthed my 3-way valve from my returns to my jetted tub for the first time,
    for more then 1min. My filter is now leaking from what appears to be the filters tanks
    O-ring area under the handle.

    I have an Hayward Pro Series filter,and a 1hp Northstar pump(Hayward)
    Any thoughts why it started leaking after I ran the jetted tub?
    How would I stop the leak? Thanks in advance!!
    16x32 inground vinyl 8' deep end
    1hp Northstar Pump, 20" Sand Filter
    6ft Double Lounge, 2 Aqua Lamps w/remote
    216sqft Sungrabber Panels (9- 2'x12') a little undersized

  2. Back To Top    #2
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD
    The filter pressure would have been higher when switched to spa mode, though the seal should still have been able to handle it. You will probably need to open it up and examine the O-ring and the surfaces that bear on the ring to make sure everything is smooth. Then lubricate the O-ring with a silicone pool lube, put it together again and see if that solves it. If the O-ring is nicked or cut it will need to be replaced.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts