Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: SWG not generating

  1. Back To Top    #1

    Replaced cell, new main board, new flow switch, but not working

    Have a 18x36 8ft deep vinyl pool. Replaced the T15 cell, new main board, new flow switch, but still not generating chlorine.
    Readings are:
    77 temp
    31.7 cell voltage
    0 cell current
    70p output
    0 instant salinity
    AL-O product name
    R1.58 software revision
    T15 cell
    What can be wrong with this?
    12k 24ft AG Pool, 150sqft Cartridge Filter

  2. Back To Top    #2

    SWG not generating

    Have a Aqua Rite SWG, have replaced the T15 cell, new main board, new flow switch, but will not generate.
    Readings are.
    Temp 77
    31.7 cell voltage
    0 Cell current
    70P Output
    0 Salinity
    AL-0 Product name
    R1.58 Software revision
    0 Board reading
    What could I have done wrong.
    What do I do next?
    12k 24ft AG Pool, 150sqft Cartridge Filter

  3. Back To Top    #3
    JasonLion's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Silver Spring, MD

    Re: SWG not generating

    Why do you think it is not generating chlorine? There are a variety of situations where the SWG can be working correctly, yet the FC level in the pool will remain at zero. Also, are there any error lights on the SWG? Also, it would be helpful to post a complete set of water test results.
    19K gal, vinyl, 1/2 HP WhisperFlo pump, 200 sqft cartridge filter, AutoPilot Digital SWG, Dolphin Dynamic cleaning robot
    Creator of PoolMath and Pool Calculator. Other handy links: Support this site, TF Test Kits, Pool School

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    SouthWest Alabama

    Re: Replaced cell, new main board, new flow switch, but not

    What is the actual salt ppm in the pool?
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  5. Back To Top    #5

    Re: SWG not generating

    Had water tested at pool store, they said it measured 3200, no flow and check cell lights are on, green generating light is off. 0 reading on the salt reading.
    12k 24ft AG Pool, 150sqft Cartridge Filter

  6. Back To Top    #6
    chiefwej's Avatar
    Join Date
    Jun 2011

    Re: SWG not generating

    If you have water flow but no flow light, the problem is probably a bad flow switch or a broken wire between the flow switch and the panel.
    Tucson, AZ
    19k gallon Pebble Tec play pool/spa, Pentair Intelliflo VS (3 hp) 011018, Super II 2hp (for spa), Aqua Rite T-15 SWG, Pro Grid 60 DE filter, Hayward H400 & Heliocol Solar heating, A&A infloor system, fill water w/high CH and TA, 50 ppm borates,TF-100 test kit

  7. Back To Top    #7

    Re: SWG not generating

    Aloha Eddie!

    I noticed in your second post that right after the Revision number, you said "0 board reading"...usually that reading shows what size of Turbo cell you have hooked up. It should look like t-9 or (in your case) I'm gonna add my hunch that you need to program it using the "Diagnostic" button and the AUTO switch, as detailed from their manual below. See if that fixes it.

    To Set Turbo Cell Type
    Before operation, the Aqua Rite must be configured for the chlorinator cell that will be
    used. Refer to the following information and steps below to set the Turbo cell type.
    "t-3" = T-CELL-3, GLX-CELL-3-W
    "t-5" = GLX-CELL-5, GLX-CELL-5-W
    "t-9 = T-CELL-9, GLX-CELL-9-W
    "t-15" = T-CELL-15, GLX-CELL-15-W
    1. Slide the Main Switch to the "Auto" position.
    2. Push the Diagnostic button repeatedly until "t-xx" appears on the display ("t-15" is
    the factory default). If the desired cell type is displayed skip to step 4.
    3. To change to a different cell type, slide the Main Switch from "Auto" to "Super
    Chlorinate" and back to "Auto". Repeat this process until the desired cell type is
    4. Push the Diagnostic button to exit.

    Big Island Pool Service

    No pool of my own...but my customers' pools are ALL my foster babies!!

  8. Back To Top    #8

    Re: SWG not generating

    New flow switch installed, turn pump on flow light blinks for about 30 seconds, then generating green light comes on, after about a minute light goes off and no flow light comes on.
    12k 24ft AG Pool, 150sqft Cartridge Filter

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts