Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: In ground hot tub - no jet function

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oshkosh/WI
    Posts
    21

    In ground hot tub - no jet function

    We have an inground hot tub that is experiencing an issue.
    Everything has worked fine for years until we did some home remodeling and the electricians reconnected the spa control (on the wall outside) to the control panel at the pump.
    Now everything works but the jet (high speed) doesn't work.
    I have scoured the web for any schematics with no luck.

    I am hoping someone can help me troubleshoot this. I am an engineer and am comfortable working on this, but it is difficult when there is no reference info.

    The control panel is a Catalina RC4a

    Thanks - I am crossing my fingers that someone will help us out!
    Pool Spa Combo: 16K gallon oval inground pool / 700 gallon spa
    Pump: Pentair VS / Filter: Sand/ Heater: Pentair MasterTemp 300K BTU
    SWG: Pentair Intellichlor 40 / Controls: Pentair EasyTouch
    Other info: Equipment located in the basement

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    37,389

    Re: In ground hot tub - no jet function

    Can you add some pictures of the equipment and the control panel and wiring? That may help someone here offer suggestions.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oshkosh/WI
    Posts
    21

    Re: In ground hot tub - no jet function

    I can add pics, thx for the suggestion.

    My hunch is that there is a wire not connected correctly from the outside control panel to the main control panel in the basement.
    I think this because the system worked fine until the electricians unhooked and then re-connected everything so new siding could be installed.

    What I am trying to figure out is how to 'force' or test the high-speed motor relay so I can verify the control circuitry is fine before I rip the control panel off the wall outside by the hot tub.
    Pool Spa Combo: 16K gallon oval inground pool / 700 gallon spa
    Pump: Pentair VS / Filter: Sand/ Heater: Pentair MasterTemp 300K BTU
    SWG: Pentair Intellichlor 40 / Controls: Pentair EasyTouch
    Other info: Equipment located in the basement

  4. Back To Top    #4

    In the Industry
    Pool Clown's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Silicon Valley, CA
    Posts
    1,636

    Re: In ground hot tub - no jet function

    Why not call the electrician back out to correct?
    Factory Warranty Station for:
    Jandy/Zodiac, Pentair, Sta-Rite, Raypak, Polaris,
    and Paramount pool cleaning systems.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Oshkosh/WI
    Posts
    21

    Re: In ground hot tub - no jet function

    I thought about that, but they really do not know anything about how this system functions.
    They just cut and re-spliced the cable from the outside control panel to the main control box.
    It may be worthwhile though.
    Pool Spa Combo: 16K gallon oval inground pool / 700 gallon spa
    Pump: Pentair VS / Filter: Sand/ Heater: Pentair MasterTemp 300K BTU
    SWG: Pentair Intellichlor 40 / Controls: Pentair EasyTouch
    Other info: Equipment located in the basement

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •