Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 6 of 6

Thread: Chlorinator not working showing low salt

  1. Back To Top    #1

    Chlorinator not working showing low salt

    Hi
    I have an autchlor ac25t chlorinator that shows low salt and as a result the chlorine output is at0%
    Cell is clean and water flow is good. Salt has been tested and is good at 5000ppm
    What can I do to fix this issue?

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    37,389

    Re: Chlorinator not working showing low salt

    Welcome to TFP!

    How old is the cell? One of the signs of the cell reaching the end of its life is low salt readings.

    Posted from my Droid with Tapatalk ... sorry if my response is short
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    874

    Re: Chlorinator not working showing low salt

    it'd be either the cell (most likely if the unit is older than 5 years) or a control board
    if you are in Australia the best course of action would probably be to ring AIS on 07 3396 5222 and speak to their technical department
    if you are in Brisbane then you can even bring it to them and they can test it while you wait.

    how old is the unit?

  4. Back To Top    #4

    Re: Chlorinator not working showing low salt

    Thanks the unit is about 7 years old. Will give ais a call

  5. Back To Top    #5
    4knights's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    NE Kansas
    Posts
    416

    Re: Chlorinator not working showing low salt

    Is your SCG affected by water temp? Mine doesn't work below 59 degrees water temp.
    Ron- Kansas. IG fiberglass, Riviera 30 Freeform 13600 gallons,
    EasyTouch 4 w/IC20 SWCG, Pentair Whisperflo 1hp, 2 speed 220 pump, Hayward ProGrid 4820 DE filter using Eco Klean instead of DE, 2 Savi Melody 12v 5 color LEDs, Raypack 266k btu millivolt heater, Arctic Armour Mesh custom safety cover (Total self Install) TF-100 test kit w/Magic stir.

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    874

    Re: Chlorinator not working showing low salt

    nah autochlor's don't turn off, they will produce as long as they can pump out enough voltage to keep the amps up

    also the summer just finished here so the water should still be warm enough

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •