Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: Reading High Salt

  1. Back To Top    #1

    Reading High Salt

    I have an Aqualogic PS-8 controller. I recently installed a new control board and a Titanium Cell(T-15 replacement). I am getting a salt level on the the display of 3900ppm but getting the "check salt level, very low salt warning" Since replacement of the board and cell the salt level has always read higher than what the pool store gets. Any ideas on what could be wrong?
    24x54 ABG 15,200 gal, 22in Ecco Sand Filter, 1.5HP Ecco pump

  2. Back To Top    #2
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Reading High Salt

    The Titanium Cell is a CompuPool cell which sometimes have issues with systems built before 2009. What year was your system manufactured?

  3. Back To Top    #3

    Re: Reading High Salt

    2007
    24x54 ABG 15,200 gal, 22in Ecco Sand Filter, 1.5HP Ecco pump

  4. Back To Top    #4
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Reading High Salt

    I would recommend contacting the manufacturer of the cell and seeing if they can troubleshoot it and get it working. Hayward won't help you as it is a non OEM cell. The number for CompuPool is (888) 989-7258 though I'm not sure if they handle the Titanium cell tech support through another number. You should be able to at least get pointed in the right direction at that number.

  5. Back To Top    #5

    Re: Reading High Salt

    Compupool is saying that it is a board or sensor problem. I am going to try and exchange it for a Hayward cell. I am also going to install the old cell and check the readings.
    24x54 ABG 15,200 gal, 22in Ecco Sand Filter, 1.5HP Ecco pump

  6. Back To Top    #6
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Reading High Salt

    Let me know how installing the old cell goes. I'm concerned you're going to get into a he-said she-said kind of situation here with CompuPool refusing to help because they say it's the board or sensor and Hayward refusing to help because they blame the non OEM cell. Exchanging it for a Hayward cell might be a good idea as that way they will be more inclined to help you get your system up and running. Best of luck and let me know how it goes!

  7. Back To Top    #7

    Re: Reading High Salt

    Installed the old Hayward cell and everything is reading right. Going to exchange the Titanium cell for a Hayward.
    24x54 ABG 15,200 gal, 22in Ecco Sand Filter, 1.5HP Ecco pump

  8. Back To Top    #8
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Reading High Salt

    Glad to hear it's working!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •