Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: hayward aqua plus vsp comm error with Ecostar

  1. Back To Top    #1

    hayward aqua plus vsp comm error with Ecostar

    I noticed today when cleaning out the pump strainer basket after turning the pump back on my aqua plus displayed vsp comm error. It only does it while the pump is priming and does not blink after priming. I can control my Ecostar fine with the aqua plus. Anyone know why it is showing this just during priming but still allow me to control the pump?
    18x36 Grecian Vinyl; 8' Roman steps w/t 2 spa jets; cozy cove w/t 6 spa jets; 2 MD, 1 Skimmer, 3 returns; Hayward Ecostar, 30" Ranger sand filter; Hayward color logic 4.0 LED light; Hayward aqua logic; 2" PVC pipe 4 Jandy Valves

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Feb 2012
    Mesa, AZ

    Re: hayward aqua plus vsp comm error with Ecostar

    Did you ever figure out what caused the VSP error. I'm having the same problem now. It looked like the controller didn't have enough voltage for the signal to the pump. I reset the main breaker and that fixed the problem for a few days. Now the problem is back. Reset the breaker again, but that didn't fix it this time.
    15,000 gallon, Cartridge, In-Ground, Plaster Pool and Spa, Saltwater, Hayward AquaPlus Automated Chlorinator with Total Pool Chemistry Acid Feed System.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts