Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 8 of 8

Thread: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Allen, Texas
    Posts
    80

    Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Has anyone installed a Jandy Aquapure35 (the "Ei") to replace a Aquapure 1400 system? My older two port 1400 system has a dead cell (lasted 6 years, not bad), but I'm trying to decide if I upgrade to the new 3 port cell.......or just replace the whole system. The newer Aquapure35 is supposedly compatible with my Aqualink RS system (and thus my Jandy PDA wireless controller). This is a plus over competing SWG systems. Purchasing a whole new system is only ~$200 more than buying the cell.

    I'm curious if anyone in my similar situation has upgraded to the Aquapure35? How hard was it to reprogram with the Aqualink RS / PDA system?

    Thanks, Mike
    Mike

    16.5k IG gunite pool/spa, pebble-tec type plaster, Aquapure 1400 SWG, Jandy 2hp ePump main pump, Jandy 1.5hp Stealth on waterfall, Polaris 280, iAqualink wifi control, Colorsplash LED pool/spa lights

  2. Back To Top    #2
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Hi Mike,

    The Ei is a great idea but I've had a lot of problems with reliability. It is easy to use but it just seems to break down a lot. I would highly recommend sticking with your current 1400 system and replacing the cell.

  3. Back To Top    #3

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Allen, Texas
    Posts
    80

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Thanks for the feedback Christian.....I'll keep that in mind. I just bought a new salt/flow sensor about 3 months ago, so a new cell is probably a good investment. I just hope nothing else breaks on the 1400 (main board, etc)
    Mike

    16.5k IG gunite pool/spa, pebble-tec type plaster, Aquapure 1400 SWG, Jandy 2hp ePump main pump, Jandy 1.5hp Stealth on waterfall, Polaris 280, iAqualink wifi control, Colorsplash LED pool/spa lights

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Duluth, GA (ATL)
    Posts
    121

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    I just installed the Aquapure Ei on my converted salt water pool and its been running solid for past 2-3months, I know thats not enough history but havent seen any issues yet, hopefully dont plan on seeing any.

    Ive had to trim it back to almost running 25% of the time since when we initially had it installed it was running almost 80% of the time to barely get the FC upto 3.0, now we got most of our water balanced, even at 25% it still maintains a good 6.0FC. Not a bad SWCG system if you ask me for the cost and ease of installation and full control via the iAqualink.

    Dixit
    Picture of Pool
    14,000 Gallon Freeform Plaster based pool. 1,000 Gallon Spa with Spillage Basin. Jandy Aquapure Ei Salt Water Chlorine Generator. Jandy CL580 Cartridge Filter. Sta-Rite P6E6G-208L Filter Pump. Jandy JHP2.0 Spillage Pump. Jandy LX400 Heater. Caretaker 99 Floor cleaner. Polaris Leaf-B-Gone. iAqualink.

  5. Back To Top    #5

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Allen, Texas
    Posts
    80

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Thanks Dixit! BTW...nice looking pool and deck area!
    Mike

    16.5k IG gunite pool/spa, pebble-tec type plaster, Aquapure 1400 SWG, Jandy 2hp ePump main pump, Jandy 1.5hp Stealth on waterfall, Polaris 280, iAqualink wifi control, Colorsplash LED pool/spa lights

  6. Back To Top    #6

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Duluth, GA (ATL)
    Posts
    121

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    The picture was from almost 1yr ago by the realtor who was selling the house, so they took it when the colder months were in ATL causing the bermuda grass to go into hibernation and turn brown. Its nice now with all nice green grass. The deck was power washed by me 2weeks ago so its all cleaned up too. Pool since I got the house was converted from Chlorine tabs (previous was tablet freak, CYA was 350 when I checked it), so I drained and converted to Salt Water and got this new system Aquapure Ei and put he iAqualink in. Love how i can control it from the web, phone, computer. Very nice and easier to configure then using that RS8 panel which isnt user friendly.

    Dixit
    Picture of Pool
    14,000 Gallon Freeform Plaster based pool. 1,000 Gallon Spa with Spillage Basin. Jandy Aquapure Ei Salt Water Chlorine Generator. Jandy CL580 Cartridge Filter. Sta-Rite P6E6G-208L Filter Pump. Jandy JHP2.0 Spillage Pump. Jandy LX400 Heater. Caretaker 99 Floor cleaner. Polaris Leaf-B-Gone. iAqualink.

  7. Back To Top    #7
    Christian's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Sacramento, California
    Posts
    304

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Yeah the iAqualink is a really awesome system!

  8. Back To Top    #8

    Re: Aquapure35 to replace Aquapure 1400?

    Speaking of reliability my ei power supply started with the message "output fault" message about 370 days after purchase. The power supply, just the board not the whole module is about $240 on Ebay, and that is if that is the problem. Any thoughts would be appreciated. I have never seen a product before that gives you a one year parts, you pay the labor warranty before. Guess they can't keep them running either. Needless to say never again.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •