Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Leak?

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    May 2012
    Elko, MN


    Hi, I have been adding water every 3 or 4 days. I didn't think much of it cause of the heat this summer. Now when checking out the pumps and stuff I noticed my cement slab is wet where all the pumps are. I could see dripping from the bottom of my booster pump for the pool cleaner. I shut the filter pump off and removed the metal band that is on the booster pump. The o-ring looked fine, I put everything back together and I don't see the pump dripping anymore. A couple days later I checked and my cement slab is all wet again. Any ideas? I noticed my psi on the filter pumps is getting high so I'm taking those out today for a cleaning. Thank for your help.
    27000 gallon in-ground with an Aqualink RS, Jandy Plus 1 hp pump, Aquapure 1400 swg, Jandy CL460 cartridge filter, Jandy LX gas heater, Polaris 280 cleaner with a pb4-60Q booster pump, and an automatic pool cover.

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    SouthWest Alabama

    Re: Leak?

    It could be a lot of things but the shaft seals are a likely culprit. If you can isolate the leak closer you'll have a better idea where it's coming from.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts