Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

  1. Back To Top    #1

    Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

    Hi everyone!

    Been searching for a while and with no luck, I've even called the folks at Aqua Rite without much success.

    Here is my problem.

    The display only shows the salt reading I can't get it to change. Tried re seating the display board, I've replaced the mother board. The display is nice and bright just wont budge when I hit the diagonostic button.
    I've tried holding it....Holding it and cycling the auto/off button...nothing

    Tried to recalibrate....no luck.

    Has anyone else had this issue?.....Is the Next step is to replace the Display board?


  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

    Can you tell if the membrane button is actually working?
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  3. Back To Top    #3

    Re: Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

    Don't know how to tell if it's actually working....I know it does depress and is not stuck.

    Is there a way of telling if it's not?

  4. Back To Top    #4
    Mod Squad Bama Rambler's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    SouthWest Alabama
    Posts
    22,347

    Re: Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

    Usually if it "clicks" for lack of a better term, when you press it it's working.
    Dave J. TFP Moderator
    24' x 52" Round AGP. 2hp/¼hp SPL Power-Flo 2-speed pump. 200sqft Waterway Cartridge Filter. 45MHP2(3GPD) Stenner Peristaltic Pump
    Pool School ----- Pool Math ----- TF-Test Kit

  5. Back To Top    #5

    Re: Aqua Rite Display only shows Salt reading.....Help

    Well after taking another look I found 3 screws holding the display and membrane button to the PCB...I took the 3 screws off and discovered a greasy film on the PCB.....after a nice cleaning I put her all together and BINGO !!!

    All working again !!!

    Thank you for all the help and a 100.00 savings !!!

    JEC


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •