Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 5 of 5

Thread: Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

  1. Back To Top    #1

    Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

    Hi all, hope someone can help. I have a 20 x 36 pool in chicago, with all Jandy equipment built last year. Builder sold me chemlink c1900. Last year orp was not properly hooked up, I only learned this year, but seems to be functioning now after repair. Strangely, my Ph always gets offset and goes way off the scale, randomly. The entire chemlink and probes have been replaced 3 times by builder and Jandy rep from Zodiac. This has not helped the issue. Ph still bounces like crazy, and if within range, the system then dumps acid in the pool! Great! Been a real pain. Jandy rep has no idea, and can't even get answer from national headquarters. Any input would be great, as I'm very close to returning this product. Ph definitely worked last year, so seems that something in the winter created a glitch that causes it to lose calibration after I calibrate it. Ph in pool and all other chemicals spot on. Thanks!!!!!

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Austin, TX
    Posts
    200

    Re: Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

    a few questions:

    1) Has the PH probe ever been calibrated?
    2) Have you tested the water from the probe bowl itself to see what the PH is?
    3) Is there water circulating through the probe bowl?
    4) Where are the acid and chlorine being injected in the system?
    38K Gallons IG, Intelliflow VS-SVRS, 30GPM 24/7, 72sqft DE Filter, Spectralight UV, Jandy C1900 driving Liquid Chlorine and Acid (toys, I know..), Jandy LXi gas heater, Aquacal SQ175 Heatpump, Riverflow Competition swimmer, Jandy automation, Touch and iAqualink, Pebblesheen | The Build

  3. Back To Top    #3

    Re: Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

    Tjank you for your help. Unfortunately all those things have been checked numerous times and are ok. It seems every time filter pump is reset, the ph goes back to 8.8.occasiobally after several hours it drops to appropriate 7.5 but then gets reset every morning.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Austin, TX
    Posts
    200

    Re: Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

    If you are not running your pump constantly, then I can see there being an issue if there is very low flow through the cell. Also, the power to the C1900 should not be tied into the pump. You don't want it resetting all the time.

    Other than that, sounds like it's installed incorrectly or you have a bum unit.
    38K Gallons IG, Intelliflow VS-SVRS, 30GPM 24/7, 72sqft DE Filter, Spectralight UV, Jandy C1900 driving Liquid Chlorine and Acid (toys, I know..), Jandy LXi gas heater, Aquacal SQ175 Heatpump, Riverflow Competition swimmer, Jandy automation, Touch and iAqualink, Pebblesheen | The Build

  5. Back To Top    #5

    Re: Problems with Ph on Jandy Chemlink 1900

    check to see if the ph probe is in orp and orp in ph
    i had that orp was steady ph was low at first then would rise during the day so it would feed acid to make up what it thought was ph but was the orp rising

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •