Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 3 of 3

Thread: Pool Buster problem

  1. Back To Top    #1

    Pool Buster problem

    I'm having a problem with my pool buster. I added the bags for sand & algae but it doesn't seem to pick up anything, it's as if the suction has disappeared. Has this happened to anyone? maybe i'm doing something wrong (hopefully)

    Should I think about just getting a vacuum hose and vaccuuming through the skimmer?

    Thanks!
    14,000 Gal. IG Plaster
    Hayward S244T Sand Filter W/ 1 1/2 HP Pump
    Hayward Pool Vav Ultra

  2. Back To Top    #2

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Philadelphia, PA
    Posts
    86
    I've been using a Pool Buster for just under one season. It doesn't have as much suction as a vacuum head connected to the pump/filter, but does do a reasonable job of picking up stuff and is much more convenient. Just yesterday it managed to vacuum up a dead mouse.

    It sounds like your unit is not working. Have you tried it with just the standard filter bag? That's all I use.
    11x27 in ground, vinyl pool
    ~12,500 gal
    PAC FAB (Pentair) Pinnacle 3/4 hp pump
    Pentair 24 sq ft DE filter
    One skimmer, one return (no main drain)

  3. Back To Top    #3
    I'm going to try what you suggested...it seems like it's not working to me either and I think it may be out of warranty I have some sand on the bottom from before my laterals were replaced so i'm trying to get that up. I think I may have some dead algae down there too that I want to get up before it becomes a problem.

    I'll let you know how it goes
    14,000 Gal. IG Plaster
    Hayward S244T Sand Filter W/ 1 1/2 HP Pump
    Hayward Pool Vav Ultra

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •